Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 09/12/2022

Prokurora portrets - Rīgas Pārdaugavas prokuratūras prokurore Laura Šakina

Attēls: Prokurora portrets - Rīgas Pārdaugavas prokuratūras prokurore Laura Šakina

2022. gada 25. novembrī ģenerālprokurors Juris Stukāns pieņēma prokurores Lauras Šakinas zvērestu. Amata pienākumus prokurore pilda Rīgas Pārdaugavas prokuratūrā.

Sevi Laura raksturo, sakot, ka ir cilvēks ar augstu atbildības sajūtu. “Esmu mērķtiecīga, neatlaidīga un zinātkāra,” norāda jaunā prokurore.

Līdz šim Laura strādājusi dažādās prokuratūras struktūrvienībās. Tas palīdzējis veidot viņas izpratni par prokuratūras darbu un vienlaikus stiprinājis vēlmi tālāko karjeru veidot tieši prokuratūrā. “Pirms stažēšanās uzsākšanas ieņēmu amatu ar juridisku specializāciju un saņēmu struktūrvienības vadītājas rekomendāciju, kas nozīmē, ka saskaņā ar Prokurora amata kandidātu atlases nolikumu biju tiesīga lūgt ģenerālprokuroru atbrīvot mani no prokurora amata kandidātu atlases pirmās kārtas – testa – kārtošanas. Pēc atlases rezultātu paziņošanas saņēmu piedāvājumu uzsākt stažēšanos, kuru nevilcinoties pieņēmu,” stāsta Laura Šakina.

Kā uzsver prokurore, tad galvenais ieguvums, strādājot prokurora amatā, ir gandarījuma sajūta, ka ar savu darbu viņa var veicināt sabiedrības drošību.

Vaicāta par to, vai nākotnē prokuroru varētu aizstāt robots, Laura ir pārliecināta, ka tas nekad nenotiks, jo, viņasprāt, nav iespējams, ka mākslīgais intelekts būtu apveltīts ar emocionālo inteliģenci. “Nākotnē robots varētu izpildīt tikai tehniskos darbus, kuri arī ir neatņemama prokurora ikdienas sastāvdaļa,” norāda prokurore.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ