Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 22/07/2022

Prokurora portrets – Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurors Roberts Urdziņš

Attēls: Prokurora portrets – Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurors Roberts Urdziņš

2022. gada 30. jūnijā prokurora zvērestu deva Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurors Roberts Urdziņš.

Par sevi Roberts saka: “Esmu mērķtiecīgs, zinātkārs, atbildīgs un pozitīvs!” Ceļš no lēmuma kļūt par juristu līdz prokurora amatam bijis pilns izaicinājumu gan studiju laikā, gan iepriekšējās darba vietās, bet, kā norāda Roberts, vienlaikus tā bijusi ļoti vērtīga pieredze, kas šobrīd lieti noder, pildot prokurora amata pienākumus. Līdz šim Roberts Urdziņš strādājis ar cilvēktiesību jautājumiem, kas skar tieši kriminālprocesu, tāpēc likumsakarīga bija prokurora izvēle karjeru turpināt prokuratūrā. “Uzskatīju, ka ar savām zināšanām un prasmēm varu sniegt vērtīgu ieguldījumu prokuratūras funkciju izpildē,” norāda prokurors.

“Pildot amata pienākumus, ar savu rīcību un lēmumiem tiešā veidā varu sekmēt tiesiskumu mūsu valstī,” jautāts par ieguvumiem, strādājot prokurora amatā, saka Roberts Urdziņš. Tāpat par ieguvumu viņš uzskata arī prokuroram likumā noteikto plašo kompetenci, darba uzdevumu dažādību un nepieciešamību visu laiku papildināt savas zināšanas.

Vaicāts, vai prokuroru nākotnē varētu aizstāt robots, prokurors ir pārliecināts, ka vismaz šajā gadsimtā robots prokuroru neaizvietos, jo mākslīgais intelekts vēl netiks attīstīts tādā līmenī, lai spētu veikt prokurora pienākumus. “Taisnīgi novērtēt juridiski sarežģītus jautājumus, sarunāties ar cilvēkiem, izprast viņus, uzstāties tiesas sēdēs, reaģējot uz dažādiem negaidītiem pavērsieniem, – to robots vēl noteikti nespēs,” uzskata prokurors. Viņš domā, ka nākotnē cilvēki visdrīzāk izgudros robotu, kas būs spējīgs aizstāt prokuroru, bet tad aktuāls kļūs jautājums, vai sabiedrība to vispār vēlēsies.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ