Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 09/12/2022

Prokurora portrets – Vidzemes prokuratūras prokurore Sanita Viļumsone

Attēls: Prokurora portrets – Vidzemes prokuratūras prokurore Sanita Viļumsone

2022. gada 2. decembrī ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš pieņēma prokurores Sanitas Viļumsones prokurora zvērestu. Darba pienākumus prokurore pilda Vidzemes prokuratūrā.

Mana devīze ir: “Viens likums – viena taisnība visiem!” Tā par sevi saka prokurore, uzsverot, ka ir cilvēks ar ļoti lielu taisnīguma izjūtu.

Iedvesmu pievērsties jurisprudencei Sanita guvusi jau bērnībā: “Manas vecmāmiņas draugi bija advokātu un toreizējā Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes pasniedzēja Vara Klotiņa ģimene. Viņi manī raisīja cieņu un iedvesmoja ar savu viedumu un komunikācijas veidu. Tieši tādēļ arī izvēlējos studēt tiesību zinības.” Studiju gados Sanitu ļoti interesēja krimināltiesības. “Diplomdarbu rakstīju tieši krimināltiesībās cienījamās profesores Valentijas Liholajas vadībā,” stāsta prokurore. Pēc studijām viņa ilgus gadus strādājusi izmeklētāja amatā, taču vēlme jau gūtās zināšanas un pieredzi pilnveidot un attīstīt novedusi pie lēmuma tālāko profesionālo izaugsmi turpināt prokuratūrā.

“Ieguvums, strādājot prokurora amatā, ir iespēja paaugstināt profesionālo kvalifikāciju, nemitīgi pilnveidoties un gūt jaunu pieredzi, kā arī apziņa, ka mans ieguldītais darbs veicina sabiedrības drošību un taisnīgumu,” savu motivāciju nākotni saistīt ar prokurora amatu pamato Sanita Viļumsone.

Arī viņa, līdzīgi kā lielākā daļa jauno prokuroru, ir pārliecināta, ka mākslīgais intelekts nekad neaizstās prokurorus. “Robots varētu būt tikai kā palīgs atsevišķu funkciju nodrošināšanai, bet noteikti nevar aizstāt prokurora amatam nepieciešamo cilvēka spēju, pieņemot lēmumu, izvērtēt katra notikuma atšķirīgo raksturu, radīto kaitējumu un personību,” ir pārliecināta prokurore.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ