Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Kurzemes tiesas apgabals

Publicēts 29/11/2022

Kurzemes apgabaltiesa atstāj spēkā pirmās instances tiesas notiesājošu spriedumu personām par laupīšanu, izmantojot šaujamieroci

Attēls: Kurzemes apgabaltiesa atstāj spēkā pirmās instances tiesas notiesājošu spriedumu personām par laupīšanu, izmantojot šaujamieroci

Kā iepriekš prokuratūra informēja, 2022. gada aprīlī Kurzemes rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā apsūdzēti trīs vīrieši par laupīšanas izdarīšanu ievērojamā apmērā, iekļūstot telpā, personu grupā, izmantojot šaujamieroci, kā arī par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu bez attiecīgas atļaujas, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina viņus par vainīgiem minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda katram brīvības atņemšanas sodu attiecīgi uz 8, 5 un 7 gadiem. Vienam no apsūdzētajiem tiesa noteica galīgo sodu – brīvības atņemšanu uz 21 gadu – , daļēji pieskaitot sodu, kas viņam noteikts ar Rīgas rajona tiesas 2021. gada 15. oktobra spriedumu, ar kuru viņš tika atzīts par vainīgu slepkavības izdarīšanā.

Tiesas piespriestos soda mērus tiesu debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētie vīrieši, mantkārīgu motīvu vadīti, pēc iepriekšējas vienošanās devās uz kādu privātmāju, kur brīdī, kad no mājas iznāca saimnieks, iešāva viņam ar divām gumijas lodēm no pašrocīgi izgatavotas medību bises, sasējas rokas un kājas un aizlīmēja ar līmlenti muti. Apsūdzētie no mājas un garāžas nolaupīja dažādas mantas, piemēram, krosa motociklu, divriteni, zāles trimmeri, televizoru un citas mantas par kopējo summu vairāk nekā 9054 eiro.

Par minēto spriedumu apsūdzētie un viņu aizstāvji iesniedza apelācijas sūdzības.

2022. gada 23. novembrī Kurzemes apgabaltiesa pabeidza šo krimināllietu skatīt apelācijas kārtībā un pasludināja nolēmumu, ar kuru Kurzemes rajona tiesas spriedumu atstāja negrozītu.

Minētais lēmums vēl nav stājies spēkā un to iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ