Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Kurzemes tiesas apgabals

Publicēts 16/11/2022

Par malkas šķūnīša tīšu nodedzināšanu – brīvības atņemšana uz diviem gadiem

Attēls: Par malkas šķūnīša tīšu nodedzināšanu – brīvības atņemšana uz diviem gadiem

2022. gada 10. novembrī Kurzemes rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par svešas mantas tīšu iznīcināšanu, kas saistīta ar dedzināšanu, un apzināti nepatiesa ziņojuma sniegšanu nolūkā panākt kriminālprocesa uzsākšanu pret noteiktu personu, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un vienu mēnesi un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Šā gada jūnija naktī apsūdzētais nolēma tīši nodedzināt kaimiņiem piederošo malkas šķūnīti. Realizējot savu noziedzīgo nodomu, vīrietis malkas šķūnīti aizdedzināja, kā rezultātā izcēlās ugunsgrēks, kurā tas nodega pilnībā, nodarot cietušajiem mantisku zaudējumu vairāk nekā 2000 eiro apmērā.

Turklāt vīrietis apsūdzēts arī par to, ka Valsts policijai sniedza apzināti nepatiesu ziņojumu, kurā norādīja, ka šā gada kādā maija dienā pašvaldības policijas darbinieks sagrābis viņu aiz drēbēm un vairākas reizes viņam iesitis.

Ar tiesas piespriesto sodu Ziemeļkurzemes prokuratūras prokurors ir apmierināts, tāpēc neplāno lūgt tiesai sagatavot pilnu spriedumu, lai iesniegtu apelācijas protestu.

Savukārt apsūdzētais, aizstāvis vai cietušie desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt 10 dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ