Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Kurzemes tiesas apgabals

Publicēts 23/11/2022

Par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bija par iemeslu cietušā nāvei, tiesa piemēro brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem

Attēls: Par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bija par iemeslu cietušā nāvei, tiesa piemēro brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem

Kurzemes rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bija par iemeslu cietušā nāvei, atzina apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piesprieda viņam reālu brīvības atņemšanu uz septiņiem gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

2017. gada kādā vasaras naktī Ventspils novada Zlēku pagastā starp apsūdzēto un cietušo, kurš bija alkohola ietekmē, izcēlās savstarpējs konflikts. Apsūdzētais konflikta laikā, dusmu un atriebības motīvu vadīts, ar savā rīcībā esošo nazi, nepastāvot dzīvības apdraudējumam, uzbruka cietušajam un sadūra viņu ar vairākiem dūrieniem, no kuriem viens bija dzīvībai svarīgu orgānu ­– kakla un krūšu kurvja – rajonā, kā rezultātā iestājās cietušā nāve.

No 2017. gada 17. augusta apsūdzētais vīrietis bija izsludināts meklēšanā, savukārt 2018. gada 11. aprīlī pieņemts Eiropas apcietinājuma lēmums.

Apsūdzētā persona tika aizturēta 2021. gada 8. novembrī Spānijā.

Tiesa pēc lūguma saņemšanas ir sagatavojusi pilnu spriedumu, kuru desmit dienu laikā no tā pieejamības datuma – 2022. gada 15. novembra – var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ