Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Latgales tiesas apgabals

Publicēts 19/09/2022

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā tiesa apsūdzētajam piemēro 140 sabiedriskā darba stundas

Attēls: Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā tiesa apsūdzētajam piemēro 140 sabiedriskā darba stundas

2022. gada 14. septembrī Daugavpils tiesa pasludināja saīsināto spriedumu krimināllietā, kurā apsūdzēts vīrietis par tabakas izstrādājumu (kopskaitā 38 080 cigaretes) nelikumīgu uzglabāšanu un pārvadāšanu, nodarot valstij mantisko zaudējumu vairāk nekā 5622 eiro.

Saskaņā ar Dienvidlatgales prokuratūras prokurora celto apsūdzību vīrietis, mantkārīgu motīvu vadīts, iegādājās dažādu marku cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes vīrietis bija nolēmis tālāk realizēt.

Apsūdzētais daļu no iegādātajām cigaretēm nelikumīgi pārveda uz dažādām vietām, kā arī daļu glabāja sev piederošajā automašīnā, līdz viņu aizturēja Valsts policijas darbinieki. Kratīšanas laikā tika izņemti arī naudas līdzekļi 12 255 eiro, kas tika uzskatīti par noziedzīgi iegūtiem līdzekļiem.

Ar veiktajām noziedzīgajām darbībām apsūdzētais radīja valstij mantisko kaitējumu 5622 eiro.

Kratīšanas laikā tika izņemti naudas līdzekļi 12 255 eiro, kas tika uzskatīti par noziedzīgi iegūtiem līdzekļiem.

Tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīja ar sabiedrisko darbu uz 140 stundām. Tāpat tiesa par noziedzīgi iegūtu mantu atzina kratīšanas laikā izņemtos 12 255 eiro, ko konfiscēja un ieskaitīja valsts budžetā.

Prokurors, apsūdzētais, aizstāvis vai cietušais desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt vai noprotestēt 10 dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ