Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Latgales tiesas apgabals

Publicēts 28/01/2022

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par kukuļošanu Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu trīs personu apsūdzībā par kukuļošanu, proti, divas personas izdarīja materiālu vērtību (kukuļa) piedāvāšanu un došanu Valsts policijas augsta ranga amatpersonai, bet šī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes augsta ranga amatpersona pieņēma kukuli par to, lai viņa izbeigtu kādu administratīvā pārkāpuma procesu apsūdzētās personas interesēs.

Saskaņā ar apsūdzību Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par to, ka viens no apsūdzētajiem kāda veikala telpās izdarīja sīko huligānismu. Tad šī persona kopā ar otru lietā apsūdzēto personu, kura uz to brīdi bija Valsts policijas amatpersona, nodibināja kontaktus ar Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes augsta ranga amatpersonu, lai tā, izskatot pārsūdzību administratīvā pārkāpuma lietā, kukuļdošanas rezultātā atceltu tajā pieņemto lēmumu un izbeigtu administratīvā pārkāpuma procesu, ko viņa arī izdarīja.

Nodotais un pieņemtais kukulis bija 100 eiro, gaļas izstrādājumi un alkohola pudele.

Viena persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 320. panta otrās daļas, savukārt divas personas – pēc 323. panta otrās daļas. Tāpat viena no šīm personām tiek apsūdzēta pēc Krimināllikuma 233. panta otrās daļas par šaujamieroča un munīcijas iegādāšanos un glabāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ