Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Latgales tiesas apgabals

Publicēts 09/05/2022

Prokurors vienošanās procesa kārtībā tiesai nosūtījis krimināllietu par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un uzglabāšanu

Attēls: Prokurors vienošanās procesa kārtībā tiesai nosūtījis krimināllietu par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un uzglabāšanu

2022. gada 5. maijā Austrumlatgales prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzība celta kādam vīrietim par to, ka viņš nelikumīgi pārvietoja un uzglabāja tabakas izstrādājumus lielā apmērā.

Saskaņā ar apsūdzību minētais vīrietis Rīgas Centrāltirgus teritorijā no izmeklēšanā nenoskaidrotām personām iegādājās personīgai lietošanai kopumā 104 020 cigaretes bez akcīzes nodokļa markām, kuras ar satiksmes autobusu pārveda uz Balviem un glabāja savā dzīvesvietā. Ar veiktajām noziedzīgajām darbībām apsūdzētais radīja valstij mantisko kaitējumu vairāk nekā 14 509 eiro apmērā. Minēto summu apsūdzētais ir pilnībā atlīdzinājis.

Prokurors apsūdzēto pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas.  

Izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzētā personību, kā arī to, ka apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu un izmantoja Kriminālprocesa likumā paredzētās tiesības uz sadarbību, kas izpaudās vienkāršāka procesa veida izvēlē, prokurors ar apsūdzēto noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Vienošanās paredz, ka prokurors lūdz tiesu atzīt apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piespriest viņam brīvības atņemšanu uz vienu gadu. Prokurors, gūstot pārliecību, ka apsūdzētais, neizciešot reālu brīvības atņemšanas sodu, turpmāk neizdarīs likumpārkāpumus, atzina par iespējamu lūgt tiesu apsūdzēto notiesāt nosacīti atbilstoši Krimināllikuma 55. panta nosacījumiem.

Lieta noslēgtās vienošanās apstiprināšanai nosūtīta Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ