Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 17/03/2022

Prokurors: “Ar dzērājšoferim piespriesto sodu – brīvības atņemšanu uz 13 gadiem – esmu apmierināts”

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par to, ka pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, vadot transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un atrodoties alkohola ietekmē, kā rezultātā izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā cieta trīs personas, no kurām viena vēlāk mira slimnīcā, piesprieda apsūdzētajam 13 gadu reālu brīvības atņemšanu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz 15 gadiem.

Kā iepriekš publiski izskanējis, 2022. gada 9. janvārī Rīgā, A. Saharova ielā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā apsūdzētais vīrietis, braucot pie aizliedzošā luksofora signāla, uz regulējamas gājēju pārejas uzbrauca trīs gājējiem, tai skaitā 2013. gadā dzimušai meitenei, kura divas dienas vēlāk pēc notikušā no gūtajām traumām mira Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Apsūdzētais transportlīdzekli vadīja, būdams alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Pēc ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanas apsūdzētais no notikuma vietas aizbrauca.

Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors vīrieti pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 262. panta ceturtās daļas, 262.panta otrās daļas un 141. panta otrās daļas. Apsūdzētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Prokuratūra norāda, ka, pateicoties veiksmīgai savstarpējai iestāžu sadarbībai, minētā krimināllieta izskatīta raiti, bez vilcināšanās un saprātīgā termiņā rezultējusies ar pirmās instances tiesas notiesājošu spriedumu.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ