Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 19/12/2022

Prokurors piemēro priekšrakstu par sodu kādam vīrietim par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju

Attēls: Prokurors piemēro priekšrakstu par sodu kādam vīrietim par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju

2022. gada 16. decembrī Pierīgas prokuratūras prokurors, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeidza kriminālprocesu pret kādu vīrieti, kurš apsūdzēts par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju ievērojamā apmērā.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis pirmstiesas kriminālprocesā precīzāk nenoskaidrotā veidā, apstākļos un laikā, bet ne vēlāk kā līdz 2022. gada 15. jūlijam savā valdījumā ieguva 16 820 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām. Daļu no iegādātajām cigaretēm, proti, 6820 cigaretes, apsūdzētais glabāja savā dzīvesvietā, līdz tās tika izņemtas Valsts policijas darbinieku veiktās kratīšanas laikā. Savukārt 10 000 cigaretes, kuras pārvietoja sev piederošajā automašīnā, vīrietis par 1000 eiro realizēja kādai personai, pret kuru kriminālprocess izdalīts atsevišķā lietvedībā.

Apsūdzētais ar veiktajām nelikumīgajām darbībām radīja valstij mantisko kaitējumu 2 450,51 eiro.

Apsūdzētā persona pilnībā piekrita tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja, un veica valstij radītā kaitējuma daļēju apmaksu 1450,51 eiro apmērā.  Apsūdzētais ir izdarījis secinājumus un izvērtējis savas rīcības nepieļaujamību un sekas. Prokurors, ņemot to vērā, ar priekšrakstu par sodu piemēroja viņam naudas sodu 1500 eiro, kā arī par noziedzīgi iegūtu mantu atzina kratīšanas laikā izņemtos 1000 eiro, ko konfiscēja un ieskaitīja valsts budžetā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ