Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 11/10/2022

Stājies spēkā spriedums, ar kuru vīrietim par izvarošanu un seksuālu vardarbību piespriests deviņu gadu brīvības atņemšanas sods

Attēls: Stājies spēkā spriedums, ar kuru vīrietim par izvarošanu un seksuālu vardarbību piespriests deviņu gadu brīvības atņemšanas sods

2022. gada 4. oktobrī stājās spēkā Rīgas pilsētas tiesas spriedums, ar kuru kāds vīrietis atzīts par vainīgu izvarošanā un izvarošanas mēģinājumā, kā arī seksuālā vardarbībā.

Kā iepriekš publiski izskanējis, šā gada 17. martā Rīgā, Brasas rajonā vīrietis uzbruka kādai sievietei un mēģināja viņu izvarot. Sieviete pretojās un kliedza, līdz vīrieša noziedzīgā nodoma realizēšana tika iztraucēta, un viņš aizbēga. Tās pašas dienas vakarā Čiekurkalna rajonā apsūdzētais uzbruka citai sievietei, kur, pielietojot fizisku spēku, izvaroja viņu, kā arī pielietoja citu seksuāla rakstura vardarbību pret viņu.

Ņemot vērā, ka persona sākotnēji nebija identificēta, tika veikti mērķtiecīgi un aktīvi meklēšanas pasākumi, kuru rezultātā 24. martā Valsts Policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 4. nodaļas amatpersonas aizturēja vīrieti aizdomās par abiem noziegumiem, proti, izvarošanu un izvarošanas mēģinājumu.

2022. gada 12. jūlijā Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurore minēto krimināllietu nosūtīja tiesai, kura 2. septembrī taisīja notiesājošu spriedumu – atzina apsūdzēto par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem un probācijas uzraudzību uz pieciem gadiem.   

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ