Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 02/08/2022

Tiesa apstiprina divas vienošanās par vainas atzīšanu un sodu krimināllietā par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu

Attēls: Tiesa apstiprina divas vienošanās par vainas atzīšanu un sodu krimināllietā par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu

2022. gada 1. augustā Rīgas pilsētas tiesa apstiprināja Rīgas Ziemeļu prokuratūrā noslēgtās divas vienošanās krimināllietā, kurā apsūdzētas divas personas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Saskaņā ar apsūdzību abas personas, iepriekš sadalot lomas un uzdevumus, glabāja nelikumīgus (nezināmas izcelsmes un nelegāli izgatavotus) alkoholiskos dzērienus. Apsūdzētie nenoskaidrotos apstākļos ieguva un ar viņiem saistītos dzīvokļos Rīgā, kā arī vienā automašīnā dažādās tvertnēs glabāja 26,39 litrus nelikumīgu alkoholisko dzērienu, kas saturēja 24,24 litrus absolūtā spirta, kas atzīstams par lielu apmēru.

Ar savām darbībām apsūdzētie solidāri nodarīja valstij materiālo zaudējumu 417,93 eiro apmērā.

Savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā abi apsūdzētie atzina pilnībā un labprātīgi apņēmās atlīdzināt valstij radīto mantisko kaitējumu.

Izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzēto personības, kā arī to, ka apsūdzētie pilnībā atzina savu vainu un izmantoja Kriminālprocesa likumā paredzētās tiesības uz sadarbību, kas izpaudās vienkāršāka procesa veida izvēlē, Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurors ar katru apsūdzēto noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu, ko tiesa apstiprināja.

Apsūdzētie sodīti ar brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem bez mantas konfiskācijas, brīvības atņemšanas sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ