Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 23/12/2022

Tiesai nodota krimināllieta par klasesbiedrenes slepkavību

Attēls: Tiesai nodota krimināllieta par klasesbiedrenes slepkavību

2022. gada 21. decembrī Pierīgas prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts astoņpadsmit gadus vecs jaunietis par savas klasesbiedrenes prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) pastiprinošos apstākļos, proti,  ar sevišķu cietsirdību un pēc tās izdarītu līķa apgānīšanu.

Apsūdzētais 2022. gada 26. jūnijā kopā ar savu klasesbiedreni (cietušo) atradās meža masīvā Carnikavas promenādes rajonā un brīdī, kad cietusī vēlējās doties mājās, apsūdzētais slepkavības nolūkā uzvilka rokās gumijas cimdus un sāka žņaugt meiteni. Cietusī pretojās apsūdzētā noziedzīgajām darbībām un centās aizbēgt, bet apsūdzētais viņu panāca un turpināja žņaugt, ap kaklu aptinot viņas garos matus.    

No gūtajiem miesas bojājumiem, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi smagiem miesas bojājumiem, kas bīstami dzīvībai, cietusī notikuma vietā mira.

Pēc minēto darbību veikšanas apsūdzētais meitenes līķi paslēpa meža masīvā.

Par izdarīto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ