Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 28/12/2022

Tiesās vīrieti par Biķernieku meža masīvā slepkavības nolūkā veiktu uzbrukumu ar šaujamieroci

Attēls: Tiesās vīrieti par Biķernieku meža masīvā slepkavības nolūkā veiktu uzbrukumu ar šaujamieroci

2022. gada 22. decembrī Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par mēģinājumu izdarīt trīs personu tīšu prettiesisku nonāvēšanu, t.i., slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, kā arī par to, ka bez attiecīgas atļaujas iegādājās, glabāja un nēsāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju.

2022. gada 12. aprīlī apsūdzētais ar līdzpaņemto šaujamieroci un patronām, ko viņš bija iegādājies, glabāja un nēsāja bez attiecīgas atļaujas, ieradās Biķernieku meža masīvā. Pēc tam, kad apsūdzētais izklaides nolūkā bija izšāvis no līdzpaņemtā ieroča, pie viņa pienāca četras personas, un apsūdzētajam radās nodoms izdarīt vairāku personu tīšu prettiesisku nonāvēšanu.

Realizējot savu noziedzīgo nodomu, apsūdzētais slepkavības nolūkā no virsjakas izņēma līdzpaņemto šaujamieroci un mērķtiecīgi izšāva ne mazāk kā divus šāvienus viena cietušā virzienā. Pēc tam ne mazāk kā divus šāvienus viņš raidīja vēl divu cietušo virzienā, kuri metās bēgt. Apsūdzētais viņiem sekoja un viena cietušā galvas un ķermeņa virzienā izdarīja četrus šāvienus, savukārt otra bēgošā virzienā – divus šāvienus.

Apsūdzētā vardarbīgo darbību rezultātā vienam no cietušajiem tika nodarīti miesas bojājumi, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi smagiem miesas bojājumiem un ir tiešā cēloniskā sakarībā ar viņa nāvi. Divu pārējo cietušo nonāvēšana netika realizēta no apsūdzētā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, jo viņi paslēpās meža masīvā, taču vienam no viņiem apsūdzētā raidīto šāvienu dēļ tika nodarīti miesas bojājumi – šauta caurejoša brūce labā pleca locītavā –, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi viegliem miesas bojājumiem, kas izraisījuši īslaicīgus veselības traucējumus.

Pēc noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas apsūdzētais ar šaujamieroci aizgāja no nozieguma izdarīšanas vietas.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ