Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Specializētās prokuratūras

Publicēts 05/12/2022

Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeidz kriminālprocesu pret Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes darbiniekiem par dienesta transportlīdzekļa izmantošanu liellopa pārvadāšanai

Attēls: Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeidz kriminālprocesu pret Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes darbiniekiem par dienesta transportlīdzekļa izmantošanu liellopa pārvadāšanai

2022. gada 2. decembrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, tika pabeigts kriminālprocess pret divām personām, no kurām viena persona – valsts amatpersona – apsūdzēta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā un viena persona – par šo noziedzīgo darbību atbalstīšanu.

Saskaņā ar apsūdzību uz to brīdi esošais Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Bruņojuma un inženiertehnisko līdzekļu dienesta priekšnieks, būdams valsts amatpersona, deva norādījumu sev padotajam darbiniekam – transportlīdzekļa vadītājam –, izmantojot dienesta transportlīdzekli, kopā ar viņu braukt no Ludzas novada uz Ventspils novadu, lai iegādātos liellopu. Pēc tā iegādes liellops tika transportēts uz Ludzas novadu. Transportlīdzekļa vadītājs, apzinoties, ka šis brauciens ar dienesta transportlīdzekli tiks veikts amatpersonas personīgajās interesēs, šīs prettiesiskās darbības atbalstīja. Turklāt apsūdzētā amatpersona šim darbiniekam deva arī norādījumu pārvietot uz savu dzīvesvietu veikalā iegādātos būvmateriālus, ko apsūdzētais darbinieks arī izdarīja, ar dienesta transportlīdzekļiem vairākas reizes braucot uz veikala noliktavu, lai iekrautu būvmateriālus un nogādātu tos amatpersonas dzīvesvietā.

Minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanas rezultātā Valsts robežsardzei tika nodarīti materiālie zaudējumi 249,65 eiro apmērā.

Apsūdzētās personas pilnībā piekrita viņām inkriminēto noziedzīgo nodarījumu apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un to nožēloja. Valsts robežsardzes pieteiktā kaitējuma kompensācija tika labprātīgi atlīdzināta pilnā apmērā.

Ar prokurora priekšrakstu par sodu apsūdzētajai valsts amatpersonai tika piemērots sabiedriskais darbs uz 400 stundām, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatu uz trim gadiem, bet apsūdzētajam darbiniekam  – sabiedriskais darbs uz 210 stundām, atņemot tiesības ieņemt amatu valsts pārvaldē uz vienu gadu un sešiem mēnešiem.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ