Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Specializētās prokuratūras

Publicēts 05/09/2022

Tiesa skatīs krimināllietu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu lielā apmērā pārvietošanu

Attēls: Tiesa skatīs krimināllietu par nelikumīgu alkoholisko dzērienu lielā apmērā pārvietošanu

Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore izskatīšanai Rīgas rajona tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzēti trīs vīrieši par nelikumīgu alkoholisko dzērienu lielā apmērā pārvietošanu. Visi apsūdzētie iepriekš jau sodīti par dažādiem Krimināllikuma pārkāpumiem.

Saskaņā ar apsūdzību vīrieši grupā pēc iepriekšējas vienošanās no kādas telpas Olaines pagastā pārvietoja vairāk nekā 2532 litrus nelikumīgus (nezināmas izcelsmes un nelegāli izgatavotus) alkoholiskos dzērienus uz dažādiem transportlīdzekļiem, kur tālāk tos aizveda un glabāja, līdz tos atrada un izņēma Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas darbinieki.

Ar savām darbībām apsūdzētie Latvijas Republikai nodarīja materiālo zaudējumu vairāk nekā 38 098 eiro, ko veido nesamaksātā akcīzes nodokļa summa.

Par izdarīto noziedzīgo nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ