Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Specializētās prokuratūras

Publicēts 18/08/2022

Tiesai nodota krimināllieta par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas 64 247 eiro apmērā

Attēls: Tiesai nodota krimināllieta par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas 64 247 eiro apmērā

Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurore tiesai nodevusi Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes izmeklētājas izmeklēto krimināllietu par izvairīšanos no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas, radot valstij zaudējumus vairāk nekā 64 247 eiro apmērā.
Saskaņā ar apsūdzību, krimināllietā apsūdzēts kāds vīrietis, kurš kā SIA vadītājs bija atbildīgs kā par sabiedrības saimniecisko darbību tā arī par nodokļu atskaitēs sniegtās informācijas patiesumu, tostarp, par aprēķinātām un valsts budžetā iemaksājamām nodokļu un citu tiem pielīdzināto maksājumu summām. Apsūdzētais laika periodā no 2013. gada augusta līdz 2014. gada februārim, SIA vārdā, nav veicis aprēķinātā pievienotās vērtības nodokļa iemaksu valsts budžetā pilnā apmērā, nav veicis aprēķinātās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumus valsts budžetā pilnā apmērā. Noziedzīgo darbību rezultātā valstij tika nodarīti zaudējumi vairāk nekā 64 247 eiro.
Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.


Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ