Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Specializētās prokuratūras

Publicēts 11/05/2022

Tiesās trīs vīriešus par organizētā grupā izdarītām sešu automašīnu zādzībām Rīgas mikrorajonos

Attēls: Tiesās trīs vīriešus par organizētā grupā izdarītām sešu automašīnu zādzībām Rīgas mikrorajonos

2022. gada aprīļa beigās Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu trīs personu apsūdzībā par organizētā grupā izdarītām sešu automašīnu zādzībām Rīgas mikrorajonos.

Apsūdzētie vīrieši, kā tas norādīts apsūdzībā, pagājušā gada vasaras sākumā Rīgas pilsētas Kurzemes un Zemgales rajonos organizētā grupā veica dažādu automašīnu zādzības. Tika nozagtas tādas automašīnas kā, piemēram, Audi, Honda, BMW.

Prokurors apsūdzētos pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas, par ko sankcija paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trīs gadiem.

Divām no apsūdzētajām personām ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums –, savukārt vienai personai – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Organizētajā grupā kopumā darbojušās piecas personas, no kurām divas izsludinātas meklēšanā. Pret šīm personām kriminālprocess prokuratūrā ir izdalīts atsevišķā lietvedībā.

Prokuratūra norāda, ka, veicot statistikas izpēti, konkrēti, par automašīnu zādzībām, var secināt, ka, kopš divas personas no iepriekš minētās organizētās grupas atrodas apcietinājumā, bet divas personas izsludinātas meklēšanā, automašīnu zādzību skaits Rīgas mikrorajonos ir būtiski samazinājies.

Tāpat prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ