Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Zemgales tiesas apgabals

Publicēts 27/09/2022

Par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar savu mazgadīgo bērnu mātei draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem

Attēls: Par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar savu mazgadīgo bērnu mātei draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem

2022. gada 23. septembrī Austrumzemgales prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēta sieviete par to, ka cietsirdīgi un vardarbīgi apgājās ar savu mazgadīgo bērnu, nodarot ar to viņam psihiskas un fiziskas ciešanas.

Kā izriet no apsūdzības, sieviete, apzinoties, ka viņas mazgadīgais bērns ir materiāli un emocionāli atkarīgs no viņas, pavirši un nevērīgi pildīja bērna aprūpes pienākumus, pameta bērnu novārtā, atstājot viņu bez uzraudzības, aprūpes, kopšanas un uztura. Konfliktos ar bērnu viņa lietoja necenzētus vārdus un nenodrošināja bērna vecumam atbilstošu un drošu vidi, kā arī emocionālās un fiziskās vajadzības. Turklāt pagājušā gada rudenī apsūdzētā sieviete, dusmu vadīta, tīši iesita pa seju savam mazgadīgajam bērnam un sāka viņu žņaugt, pēc kā izteica viņam draudus nogalināt, ja bērns par notikušo kādam izstāstīs.

Tādā veidā apsūdzētā māte vardarbīgi un cietsirdīgi apgājās ar savu mazgadīgo bērnu, nodarot viņam fiziskas un psihiskas ciešanas, kas ietekmēja mazgadīgā bērna attīstību, jo tā neatbilst viņa vecumposmam. Bērnam tika konstatēta sociāli pedagoģiska ielaistība, disfunkcionāli priekšstati par starppersonu attiecībām, kā arī asociālas uzvedības iezīmes, kas var radīt paliekošas sekas bērna tālākai psihiskai attīstībai.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ