Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Zemgales tiesas apgabals

Publicēts 20/10/2022

Tiesai nosūtīta lieta par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, kas izraisīja negadījumu, kurā bojā gāja cilvēks

Attēls: Tiesai nosūtīta lieta par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, kas izraisīja negadījumu, kurā bojā gāja cilvēks

2022. gada 12. oktobrī Austrumzemgales prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu divu vīriešu apsūdzībā par darba aizsardzības un tehnisko drošību reglamentējošo normatīvo aktu prasību pārkāpšanu, kā rezultātā notika negadījums, kurā bojā gāja cilvēks.

Kā izriet no apsūdzības, abi vīrieši kādā uzņēmumā bija atbildīgi par darba aizsardzību un drošību, kā arī viņiem savlaicīgi bija jāplāno tehnikas remonti un to kārtējās apkopes. Apsūdzētie pienācīgi nepildīja savus tiešos darba pienākumus un pieļāva to, ka vismaz sešu mēnešu laikā nebija veiktas vilciena vagonu lūku atvēršanas mehānismu un vagonu ritošās daļas tehniskās apkopes, bet, neskatoties uz to, uzdeva pildīt darba uzdevumu pakļautajiem darbiniekiem. Brīdī, kad cietušais, pildot darba uzdevumu, parāva vilciena vagonu lūku atvēršanas sviru, iedarbinot lūku atvēršanas mehānismu, vienam no vagoniem neatvērās lūkas to tehniskā stāvokļa dēļ. Rezultātā vagons sasvērās uz vienu pusi un bija par iemeslu tam, ka vagonu sastāvs apgāzās. No sliedēm nogāja viss vagonu sastāvs, bet viens no vagoniem uzkrita cietušajam virsū un izraisīja viņa nāvi.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Zemgales rajona tiesai.        

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ