Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Zemgales tiesas apgabals

Publicēts 16/05/2022

Tiesās vīrieti par veiktu seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu meiteni

Attēls: Tiesās vīrieti par veiktu seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu meiteni

2022. gada 11. maijā Austrumzemgales prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā pret kādu nejauši uz ielas satiktu nepilngadīgu meiteni. Apsūdzētais līdz noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīdim jau bijis sodīts desmit reizes.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais 2021. gada kādā rudens vakarā uz ielas satika cietušo meiteni un uzsāka ar viņu sarunu. Vīrietis pārliecināja meiteni doties viņam līdzi uz viņa dzīvokli un, izmantojot to, ka atradās divatā ar meiteni un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, pielietojot vardarbību un draudus, apmierināja savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā.

Tādējādi apsūdzētais ar norādītajām darbībām apdraudēja īpaši aizsargājamās nepilngadīgās cietušās meitenes dzimumneaizskaramību un traucēja viņas normālu fizisko un garīgo attīstību, nodarīja viņai fiziskas sāpes, psihiskas ciešanas un morālu aizskārumu, kas izraisīja kaitīgas sekas cietušās psiholoģiskajā stāvoklī.

Prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 160. panta piektās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ