Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Zemgales tiesas apgabals

Publicēts 26/05/2022

Tiesās vīrieti par veiktu seksuālu vardarbību pret savu nepilngadīgo audžumeitu

Attēls: Tiesās vīrieti par veiktu seksuālu vardarbību pret savu nepilngadīgo audžumeitu

2022. gada 16. maijā Austrumzemgales prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par seksuāla rakstura darbību veikšanu fiziskā saskarē ar cietušās ķermeni un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar savu nepilngadīgo audžumeitu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais laika periodā no 2019. gada rudens līdz 2021. gada pavasarim brīžos, kad atradās divatā ar savu audžumeitu un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, pielietojot vardarbību un draudus, nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar nepilngadīgās meitenes ķermeni veica seksuāla rakstura darbības un apmierināja savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā. Apsūdzētais izmantoja nepilngadīgās meitenes uzticēšanos viņam kā audžutēvam un meitenes veselības stāvokļa dēļ viņas ierobežoto izpratni par vīrieša veiktajām darbībām un to nozīmi.

Tādējādi apsūdzētais ar norādītajām darbībām apdraudēja īpaši aizsargājamās nepilngadīgās cietušās meitenes dzimumneaizskaramību un traucēja viņas normālu fizisko un garīgo attīstību, nodarīja viņai fiziskas sāpes, psihiskas ciešanas un morālu aizskārumu.

Prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 160. panta trešās un piektās daļas. Vīrietis savu vainu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ