Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Zemgales tiesas apgabals

Publicēts 06/12/2022

Transportlīdzekļa vadītājam par 500 eiro kukuļa piedāvāšanu Valsts policijas darbiniekam piemērots sods – sabiedriskais darbs

Attēls: Transportlīdzekļa vadītājam par 500 eiro kukuļa piedāvāšanu Valsts policijas darbiniekam piemērots sods – sabiedriskais darbs

2022. gada 30. novembrī Austrumzemgales prokuratūrā, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigts kriminālprocess pret vīrieti, kurš apsūdzēts 500 eiro kukuļa piedāvāšanā Valsts policijas darbiniekam.

Saskaņā ar apsūdzību Valsts policijas darbinieks apturēja apsūdzētā vīrieša vadīto transportlīdzekli un uzaicināja viņu veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpotajā gaisā. Tajā tika konstatēts, ka vīrietis atrodas 2,6 promiļu alkohola ietekmē.

Apsūdzētais, apzinoties, ka ir izdarījis administratīvo pārkāpumu, par kuru paredzēts administratīvais sods, nolūkā panākt, lai netiktu uzsākts administratīvā pārkāpuma process, Valsts policijas amatpersonai mutiski piedāvāja 500 eiro kukuli.

Prokurors apsūdzēto vīrieti saucis pie kriminālatbildības par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, piedāvāšanu personiski valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, neizdarītu kādu darbību kukuļa piedāvātāja interesēs, un piedāvātais kukulis bija domāts šai valsts amatpersonai.

Par šo noziedzīgo nodarījumu sankcija paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu vai naudas sodu, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām.

Apsūdzētais vīrietis pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja. Vīrietis ir izdarījis secinājumus un izvērtējis savas rīcības nepieļaujamību un sekas. Prokurore, ņemot to vērā, ar priekšrakstu par sodu piemēroja viņam sabiedrisko darbu uz 260 stundām.  

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ