Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 28/07/2023

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore: “Lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu ir pieņemts priekšlaicīgi, tādēļ ir atceļams kā nepamatots”

Attēls: Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore: “Lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu ir pieņemts priekšlaicīgi, tādēļ ir atceļams kā nepamatots”

2023. gada 28. jūlijā Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore, izmantojot noteiktās amatā augstāka prokurora tiesības un pilnvaras, ir izskatījusi Daugavpilī izbeigtā kriminālprocesa, kurš par iespējamu huligānismu tika uzsākts 2023. gada 6. maijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirknī, materiālus.

2023. gada 20. jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas vecākais inspektors pieņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu.

Prokurore, pārbaudot izbeigtā kriminālprocesa materiālus un izvērtējot procesa virzītāja lēmuma par kriminālprocesa izbeigšanu pieņemšanas motivācijas pamatotību, kā arī šajā kriminālprocesā savākto pierādījumu kopumu, konstatēja, ka lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu ir pieņemts priekšlaicīgi, tamdēļ ir atceļams kā nepamatots. Lietā nav noskaidroti visi nodarījuma apstākļi, kuri būtu par pamatu nodarījuma juridiskajai kvalifikācijai, un nav veiktas visas iespējamās izmeklēšanas darbības objektīvās patiesības noskaidrošanai, līdz ar to pieņemtais lēmums ir atceļams, bet kriminālprocess atjaunojams.

Izvērtējot kriminālprocesā savāktos pierādījumus konstatēts, ka procesa virzītājs pirmstiesas izmeklēšanas laikā minētā kriminālprocesa ietvaros papildus nav izvērtējis aizdomās turētā izdarītās darbības sakarā ar sociālā naida un nesaticības izraisīšanu.

Atjaunotais kriminālprocess nosūtīts Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Dienvidlatgales iecirkņa Izmeklēšanas nodaļai pirmstiesas izmeklēšanas turpināšanai.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Administratīvā direktora dienesta
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību
nodaļas vadītāja
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ