Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 11/09/2023

Latvijas un Kazahstānas ģenerālprokurori vienojas par efektīvāku savstarpējās informācijas apmaiņu

Attēls: Latvijas un Kazahstānas ģenerālprokurori vienojas par efektīvāku savstarpējās informācijas apmaiņu

2023. gada 8. septembrī ģenerālprokurors Juris Stukāns vizītes laikā Kazahstānā tikās ar Kazahstānas ģenerālprokuroru Beriku Asilovu (Berik Asylov), lai apspriestu pārrobežu sadarbības iespējas. Veiksmīgi īstenota starptautiskā sadarbība nozīmē, ka valstu robežas nav šķērslis personu saukšanai pie kriminālatbildības.

Abpusēja informācijas apmaiņa sniedz nozīmīgu atbalstu gadījumos, kad tiek izmeklēti starptautiski noziedzīgi nodarījumi.

“Galvenais tikšanās mērķis bija apspriest abu valstu praksi informācijas apmaiņā. Ņemot vērā šī brīža ģeopolitisko situāciju, ar Kazahstānas ģenerālprokuroru pārrunājām, kā vēl labāk varētu attīstīt savstarpējo sadarbību un izveidot vēl ātrākus un efektīvākus informācijas apmaiņas kanālus,” tikšanās iemeslus skaidro ģenerālprokurors J. Stukāns.

Ģenerālprokurori sanāksmes ietvaros dalījās ar izaicinājumiem un labo praksi prokuratūras darbā katrā no valstīm. Īpaša uzmanība tika veltīta korupcijas novēršanas un apkarošanas jautājumiem.

 “Šie sadarbības punkti ir svarīgi abām valstīm, lai nodrošinātu taisnīgumu un tiesiskumu, īpaši jautājumos par noziedzīgi iegūtu aktīvu, kas ir pārvietoti ārpus valsts, atgriešanu un konfiskāciju,” norāda Juris Stukāns.

Ģenerālprokurors J. Stukāns uz Kazahstānu devās, lai piedalītos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Austrumeiropas un Centrālāzijas pretkorupcijas tīkla (ACN) uzraudzības grupas 13. sanāksmē.

Latvijas Republikas prokuratūras
Administratīvā direktora dienesta
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa

Atpakaļ