Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 02/03/2023

Stājies spēkā spriedums – brīvības atņemšana uz 12 gadiem par taksometra vadītāja slepkavības mēģinājumu Liepājā

Attēls: Stājies spēkā spriedums – brīvības atņemšana uz 12 gadiem par taksometra vadītāja slepkavības mēģinājumu Liepājā

2023. gada 28. februārī stājās spēkā Kurzemes apgabaltiesas spriedums, ar kuru vīrietim par citas personas tīšas prettiesiskas nonāvēšanas (slepkavības) mantkārīgā nolūkā mēģinājumu piespriesta brīvības atņemšana uz 12 gadiem un probācijas uzraudzība uz 3 gadiem bez mantas konfiskācijas.

Kā iepriekš prokuratūra informēja, Dienvidkurzemes prokuratūras prokurore apsūdzību cēla kādam vīrietim par to, ka viņš 2020. gada 31. decembra naktī Liepājā, būdams alkohola ietekmē, pēc taksometra pakalpojuma izmantošanas, lai izvairītos no tā apmaksas 5 eiro apmērā, nolēma nonāvēt taksometra vadītāju. Īstenojot savu noziedzīgo nodomu, vīrietis pārsēdās pasažiera sēdeklī aiz taksometra vadītāja vietas, no aizmugures satvēra taksometra vadītāju un ar nazi izdarīja dūrienu viņa kaklā un vaigā. Taksometra vadītājs, pretojoties uzbrucējam, satvēra nazi un to noturēja, tādējādi pārtraucot vīrieša darbības, kurš pēc tam aizbēga.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ