Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 17/11/2023

Sveicam Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienā!

Attēls: Sveicam Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienā!

‌Pirms 105 gadiem, 1918. gada 18. novembrī, tika dibināta Latvijas valsts, kas iezīmē latviešu tautas stingru gribu – būt pašiem sava likteņa noteicējiem. 1918. gada notikumi nebija nejaušība vai dāvana, bet pašu noteikta rīcība. Spītējot svešai un naidīgai varai, mūsu priekšgājēji spēja sapulcēties un pieņemt vēsturisku lēmumu– vien būdami brīvi, latvieši spēs pastāvēt, vien brīvai tautai pieder sava valsts! 

Pastāvēšana par sevi un savām tiesībām ir brīvu cilvēku privilēģija, kas saistīta ar  izpratni par brīvības vērtību. Diemžēl, nereti pa īstam novērtēt mums sniegtās privilēģijas, spējam vien tad, kad sajūtam apdraudējumu tās pazaudēt. Pēdējo divu gadu ģeopolitiskie notikumi jēdzieniem BRĪVĪBA, NEATKARĪBA, MIERS atgriezuši aizmirsto vērtību. Šajos divos gados mēs esam uzsākuši cīņu, kuru nebijām  uzskatījuši par pietiekami būtisku vairāk nekā 30 atjaunotās valsts neatkarības gados. Esam nolēmuši daudz nopietnāk pievērsties valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanai, vērsties pret šīs drošības apdraudējumiem.

Latvija būs stipra, ja iestāsimies viens par otru. Mums nav pamata justies mazvērtīgiem vai vājiem, jo mēs esam tie, kas padara valsti stiprāku. Vēlos pateikt paldies Jums, prokurori un prokuratūras darbinieki, par nenovērtējamo ieguldījumu prokuratūras attīstībā un tiesiskuma stiprināšanā. Lai nākamajā Latvijas gadā dzimst jaunas domas, idejas un ieceres un tām seko darbi, kas stiprina tiesisku un ilgtspējīgu Latviju!

Svinot svētkus, novēlu mīlestību, saticību un labestību ikviena mājās! Lai skaista valsts dibināšanas 105. gadadiena!

Dievs, svētī Latviju!

Ģenerālprokurors
Juris Stukāns

 

Atpakaļ