Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 14/09/2023

Tiesai nodota krimināllieta kādas Valsts policijas amatpersonas apsūdzībā par naudas līdzekļu un narkotisko vielu izspiešanu un to pieņemšanu

Attēls: Tiesai nodota krimināllieta kādas Valsts policijas amatpersonas apsūdzībā par naudas līdzekļu un narkotisko vielu izspiešanu un to pieņemšanu

2023. gada 8. septembrī Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukta kāda Valsts policijas amatpersona par naudas līdzekļu un narkotisko vielu izspiešanu no fiziskas personas un to pieņemšanu pirms kādu likumīgu darbību neizdarīšanas un nelikumīgas darbības izdarīšanas, izmantojot savu dienesta stāvokli.

Saskaņā ar apsūdzību Valsts policijas amatpersona, zinot, ka fiziskā persona atrodas meklēšanā un konkrēta Valsts policijas iecirkņa apkalpojamā teritorijā veic nelikumīgas darbības ar narkotiskajām vielām, ieradās pie viņas dzīvesvietā un norādīja, ka turpmāk katru dienu viņai būs jāmaksā 50 eiro un jādod narkotikas 30 eiro vērtībā. Apsūdzētā amatpersona piedraudēja, ka, ja norādītais netiks izpildīts, tad viņa ziņos Valsts policijai par šo personu, kura izsludināta meklēšanā, kā rezultātā persona tiks ievietota ieslodzījumu vietā. Turklāt apsūdzētā Valsts amatpersona norādīja, ka nepieciešamības gadījumā sniegs šai personai informāciju par Valsts policijas darbinieku plānotajām darbībām attiecībā uz viņu.

Fiziskā persona, izpildot minētās prasības, vismaz 53 dienas maksāja naudu un vismaz 56 dienas deva narkotikas Valsts policijas amatpersonai, kā rezultātā amatpersona personīgi un ar starpnieku pieņēma kopumā vismaz 2650 eiro un narkotiskās vielas vismaz 1680 eiro vērtībā.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu Krimināllikumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no trīs līdz vienpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trīs gadiem.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Ekonomisko lietu tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ