Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 14/11/2023

Tiesai nodota krimināllieta par 19 kg marihuānas neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā, kā arī neatļautu realizāciju

Attēls: Tiesai nodota krimināllieta par 19 kg marihuānas neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā, kā arī neatļautu realizāciju

2023. gada 9. novembrī Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu divu personu apsūdzībā par to, ka viņas personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās neatļauti iegādājās un glabāja vairāk nekā 19 kg narkotiskās vielas – kanabisu (izžāvētu marihuānu), kā arī daļu no tām neatļauti realizēja.

Saskaņā ar pirmstiesas procesā iegūtajiem pierādījumiem un apsūdzībā norādīto apsūdzētie realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās vairāk nekā 19 kg iepriekš minētās narkotiskās vielas, no kurām daļu, iepakotu starp cepumiem kartona kastēs, glabāja gan savās automašīnās, gan apsūdzēto lietošanā esošajā konteinerā, līdz to atrada un izņēma Valsts policijas darbinieki. Tāpat apsūdzētie neatļauti realizēja 2 kg kanabisu personai, kura piedalījās speciālajā izmeklēšanas eksperimentā.

Apmērs, sākot ar kuru kanabisa (izžāvētas marihuānas), daudzumi atzīstami par lieliem, ir virs 100 gramiem, līdz ar to apsūdzētie kopumā iegādājās un glabāja narkotisko vielu, kas vairāk nekā 190 reizes pārsniedz apmēru, no kura konkrētā narkotiskā viela atzīstama par lielu apmēru.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Foto: Valsts policija

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ