Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 04/10/2023

Tiesai nosūtīta krimināllieta par bēgšanu no ieslodzījuma vietas

Attēls: Tiesai nosūtīta krimināllieta par bēgšanu no ieslodzījuma vietas

2023. gada 4. oktobrī Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par bēgšanu no ieslodzījuma vietas.

Kā iepriekš publiski izskanējis, 2023. gada 23. jūlijā Valsts policija meklēja kādu vīrieti, kurš bija izbēdzis no ieslodzījuma vietas. Saskaņā ar apsūdzību vīrietim kāda cita kriminālprocesa ietvaros bija piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums –, un viņš ievietots ieslodzījuma vietā – Rīgas Centrālcietumā. Apsūdzētajam radās nodoms no ieslodzījuma vietas aizbēgt. Apsūdzētais, apzinoties, ka viņu neviens nenovēro, un pārvietojoties pa Rīgas Centrālcietuma teritoriju, nokļuva administratīvo ēku pagalmā. Tur viņš uzkāpa uz dienesta ēkas jumta un pārkāpa uz blakus esošās ēkas jumta, no kura tālāk pārlēca pāri Centrālcietuma ārējam nožogojumam, tādējādi izbēgot no ieslodzījuma vietas. Tās pašas dienas vakarā apsūdzēto vīrieti aizturēja Valsts policijas amatpersonas.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ