Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 20/10/2023

Tiesās vīrieti par slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību

Attēls: Tiesās vīrieti par slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību

2023. gada 16. oktobrī Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu kāda vīrieša apsūdzībā par slepkavības izdarīšanu pastiprinošos apstākļos, proti, tā izdarīta ar sevišķu cietsirdību.

Šī gada 22. maija naktī apsūdzētais vīrietis, būdams alkohola ietekmē, uzsāka sarunu ar kādu uz ielas nejauši sastaptu vīrieti. Sarunas laikā starp abiem izveidojās mutisks konflikts.  Apsūdzētais, būdams dusmīgs un agresīvi noskaņots pret vīrieti, vairākas reizes iesita viņam pa ķermeņi, pēc kā, vēloties vīrieša nāves iestāšanos, aplēja viņa apģērbu ar viegli uzliesmojošu šķidrumu un ar šķiltavām aizdedzināja to.

Pēc brīža notiekošo pamanīja kāds garāmgājējs, kurš sniedza palīdzību degošajam vīrietim, proti, nodzēsa uguni un izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, kas vīrieti nogādāja slimnīcā.

Tās pašas dienas vakarā no gūtajiem miesas bojājumiem cietušais mira.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ