Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 02/03/2023

Latvijas Republikas prokuratūra Ēnotājiem piedāvā 22 vakances

Attēls: Latvijas Republikas prokuratūra Ēnotājiem piedāvā 22 vakances

2023. gada 5. aprīlī Latvijā norisināsies Ēnu diena. Latvijas Republikas prokuratūras darbinieki vairāku gadu garumā bijuši atsaucīgi Ēnu dienas dalībnieki un šajā, 2023. gadā, prokuratūra Ēnu dienas tīmekļvietnē www.enudiena.lv ir reģistrējusi 22 vakances, uz kurām varēs pieteikties 82 jaunieši.

Iespēja ēnot prokurorus Ēnu dienas dalībniekiem būs ne tikai galvaspilsētā. Atsaucīgas šogad bijušas prokuratūras struktūrvienības reģionos. Ēnotāji prokuratūras vakancēm varēs pieteikties Talsos, Ventspilī, Kuldīgā, Liepājā, Saldū, Rēzeknē, Ludzā, Balvos, Daugavpilī, Krāslavā, Valmierā un Jūrmalā. Rīgā Ēnotājus 5. aprīlī gaidīs virsprokurori un prokurori Rīgas tiesas apgabala prokuratūrā, Rīgas Austrumu prokuratūrā, Rīgas Ziemeļu prokuratūrā, Rīgas Pārdaugavas prokuratūrā, Pierīgas prokuratūrā, Nodokļu un muitas lietu prokuratūrā un Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā.

Durvis jauniešiem Ēnu dienā vērs arī prokuratūras ēka Kalpaka bulvārī 6, Rīgā. Šeit Ēnotājiem būs pieejamas 10 vakances. Tā kā šajā prokuratūras ēkā draudzīgi sadzīvo vairākas prokuratūras struktūrvienības, tad jauniešiem būs iespēja tikties ar vairākiem profesionāļiem dažādās struktūrvienībās, tādējādi dažādojot pieredzi un veicinot lielāku izpratni par prokurora profesiju. Dienas ievadā Ēnotāji vispirms tiksies ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu, bet turpinājumā – dosies ekskursijā pa ēku un iesaistīsies interesantās un izglītojošās sarunās ar virsprokuroriem un prokuroriem no dažādām prokuratūras struktūrvienībām.

Vakancēm jaunieši sāks pieteikties 2023. gada 7. martā. Pieteikšanās norisināsies trīs kārtās. Pēc katras kārtas Ēnu devēji izvērtēs pieteikumus, tos apstiprinot vai noraidot. Pēdējā diena, kad vēl būs iespējams tikt pie iespējas ēnot kādas profesijas pārstāvi, būs 31. marts, kas nodēvēta par Nejaušā Ēnotāja dienu. Šajā dienā Ēnotāji, kam nav izdevies atrast sev piemērotu vakanci, var pieteikties uz kādu no vēl neaizpildītajām vakancēm, kur Ēnu devējs ir piekritis Nejaušā Ēnotāja iespējai. Šos pieteikumus Ēnu devējs noraidīt nevar.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Šī ir programma, kas jau daudzus gadus sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē. Vairāk par Ēnu dienas norisi var lasīt izglītības programmas tīmekļvietnē www.enudiena.lv.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Administratīvā direktora dienesta
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību
nodaļas vadītāja
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ