Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Informācija par aktualitātēm

Publicēts 24/01/2023

Tieslietu ministre ar ģenerālprokuroru apspriež tieslietu jomas aktualitātes un vienojas par turpmāko sadarbību

Attēls: Tieslietu ministre ar ģenerālprokuroru apspriež tieslietu jomas aktualitātes un vienojas par turpmāko sadarbību

2023. gada 24. janvārī tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere tikās ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu, lai pārrunātu aktualitātes tieslietu jomā un turpmākās sadarbības prioritātes tiesiskuma stiprināšanā.

Tikšanās laikā pārrunāts E-lietas ieviešanas process, proti, veiktās un plānotās darbības, lai racionalizētu darba procesus un samazinātu lietu izskatīšanas termiņus. Tieslietu ministre I.Lībiņa-Egnere uzsvēra: “Svarīgi rast risinājumus, lai pielāgotu un nostiprinātu prokuratūras un tiesu sadarbību, izmantojot 21. gadsimtā pieejamos tehniskos līdzekļus.”

Tāpat tikšanās laikā abas amatpersonas bija vienisprātis, ka personāla profesionālās kvalifikācijas līmenim ir nozīmīga loma kvalitatīva un ātra procesa virzīšanā, veicot gan izmeklēšanu, gan iztiesāšanu. Tāpēc vienojās attīstīt abu iestāžu sadarbību Tieslietu akadēmijas izveidē, ar mērķi kopīgi veidot stipru, kompetentu un neatkarīgu tiesu un tiesībaizsardzības iestāžu darbu. Kā zināms, pērn novembrī, Tieslietu akadēmijas Uzraudzības padome apstiprināja, projekta detalizēto aprakstu par Tieslietu akadēmijas izveidi Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda ietvaros.

Tikšanās noslēgumā tieslietu ministre ar ģenerālprokuroru pārrunāja Valsts kontroles īstenotā tieslietu audita sniegto ieteikumu ieviešanas procesu, lai uzlabotu noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanas un iztiesāšanas efektivitāti ekonomikas un finanšu jomā.

Tieslietu ministrijas sagatavotā informācija

Atpakaļ