Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Kurzemes tiesas apgabals

Publicēts 28/02/2023

Par metamfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju tiesa apsūdzētajiem piemēro reālu brīvības atņemšanu

Attēls: Par metamfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un realizāciju tiesa apsūdzētajiem piemēro reālu brīvības atņemšanu

Kurzemes rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukti divi vīrieši par to, ka viņi neatļauti iegādājās, glabāja, pārvadāja un realizēja narkotiskās vielas lielā apmērā, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzētos par vainīgiem minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņiem reālu brīvības atņemšanu – attiecīgi vienam no apsūdzētajiem uz pieciem gadiem un 15 dienām un probācijas uzraudzību uz vienu gadu un otram apsūdzētajam uz sešiem gadiem un probācijas uzraudzību uz trim gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz diviem mēnešiem un 14 dienām.

Viens no apsūdzētajiem vīriešiem 2021. gada novembrī Rīgā neatļauti iegādājās vairāk nekā 8,6 gramus metamfetamīna, kas ir aizliegta, sevišķi bīstama narkotiskā viela. Tās nelegāla aprite un ļaunprātīga lietošana apdraud veselību. Apsūdzētais to tālāk pārveda uz Kuldīgas novadu un nodeva otram lietā apsūdzētajam vīrietim. Tas, savukārt,  0,47 gramus metamfetamīna realizēja speciālā izmeklēšanas eksperimenta veicējam un pārējo daļu glabāja savā dzīvesvietā līdz to atrada un izņēma Valsts policijas darbinieki.

Prokurors, apsūdzētais vai aizstāvis 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt vai noprotestēt 10 dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ