Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Kurzemes tiesas apgabals

Publicēts 03/02/2023

Tiesa apstiprina prokurores vienošanos ar apsūdzēto krimināllietā par slepkavību

Attēls: Tiesa apstiprina prokurores vienošanos ar apsūdzēto krimināllietā par slepkavību

2023. gada 31. janvārī Kurzemes rajona tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par slepkavības izdarīšanu, lēma apstiprināt Ziemeļkurzemes prokuratūras prokurores un apsūdzētā noslēgto vienošanos par vainas atzīšanu un sodu. Apsūdzētais atzīts par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīts ar brīvības atņemšanu uz desmit gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Apsūdzētais vīrietis pērnā gada vasaras naktī savā dzīvesvietā Talsu novadā kopā ar savu paziņu lietoja alkoholu. Izvēršoties savstarpējam konfliktam un brīdī, kad sieviete atradās gultā, apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, dusmu un greizsirdības vadīts, slepkavības nolūkā pārliecās pār viņu un, ar abām rokām satverot sievietes kaklu, sāka žņaugt. Pēc tam ar plaukstu aizspieda sievietes muti un degunu līdz brīdim, kad iestājās viņas nāve.

Izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzētā personību, kā arī to, ka apsūdzētais policijā pieteicās par vainīgu, pilnībā atzina savu vainu, izdarīto nožēloja un izmantoja Kriminālprocesa likumā paredzētās tiesības uz sadarbību, kas izpaudās vienkāršāka procesa veida izvēlē, prokurore ar apsūdzēto noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ