Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Latgales tiesas apgabals

Publicēts 25/01/2023

Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeidz kriminālprocesu par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā

Attēls: Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeidz kriminālprocesu par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā

2023. gada 24. janvārī Dienvidlatgales prokuratūrā paātrinātā procesa kārtībā, tas ir, mazāk nekā 48 stundu laikā no noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīža, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkohola ietekmē.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis, atrodoties alkohola ietekmē (ar alkohola koncentrāciju izelpotajā gaisā 2,59 promiles), 2023. gada 22. janvāra vakarā Daugavpilī vadīja citai personai piederošu transportlīdzekli TOYOTA COROLLA VERSO pa Šaura ielu, kur viņu aizturēja Valsts policijas darbinieks.

Apsūdzētais vīrietis pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja. Apsūdzētais ir izdarījis secinājumus un izvērtējis savas rīcības nepieļaujamību un sekas. Prokurors, ņemot to vērā, ar priekšrakstu par sodu piemēroja viņam sabiedrisko darbu uz 180 stundām, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Transportlīdzeklis pieder citai personai, tāpēc to konfiscēt nedrīkst, bet šādos gadījumos likumā ir paredzēts, ka no noziedzīga nodarījuma izdarītāja piedzen pilnu vai daļēju šā transportlīdzekļa vērtību. Konkrētajā gadījumā no apsūdzētā valsts labā tiks piedzīta daļēja transportlīdzekļa vērtība – 700 eiro.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Administratīvā direktora dienesta
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ