Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Latgales tiesas apgabals

Publicēts 01/03/2023

Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeidz procesu par 10 ASV dolāru kukuļa došanu robežsargam

Attēls: Ar prokurora priekšrakstu par sodu pabeidz procesu par 10 ASV dolāru kukuļa došanu robežsargam

2023. gada 28. februārī Dienvidlatgales prokuratūrā mazāk nekā 24 stundu laikā no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīža pabeigts kriminālprocess, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pret personu, kura apsūdzēta kukuļa došanā Valsts robežsardzes amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu kādu darbību kukuļa piedāvātāja interesēs.

Saskaņā ar apsūdzību šā gada 28. februārī apsūdzētais, kurš ir Moldovas Republikas pilsonis, vadīja kravas automobili, lai šķērsotu Latvijas Republikas valsts robežu, un robežkontroles punktā “Pāternieki” Valsts robežsardzes inspektoram deva 10 ASV dolāru banknoti, lai viņš, izmantojot savu dienesta stāvokli, atļautu apsūdzētajam ārpus rindas, apbraucot kravas transportlīdzekļu rindu, šķērsot Latvijas robežu.

Prokurors apsūdzēto personu saucis pie kriminālatbildības par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, došanu personiski valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu kādu darbību kukuļa piedāvātāja interesēs, un piedāvātais kukulis bija domāts šai valsts amatpersonai. Krimināllikumā par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods, sākot no 10 minimālajām mēnešalgām, kas šobrīd ir 6200 eiro.

Apsūdzētā persona pilnībā piekrita tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Ar prokurora priekšrakstu par sodu apsūdzētajam piemērots naudas sods – 6200 eiro.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ