Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Latgales tiesas apgabals

Publicēts 30/05/2023

Par Latvijas valsts karogu noraušanu un zaimošanu – sabiedriskais darbs uz 150 stundām

Attēls: Par Latvijas valsts karogu noraušanu un zaimošanu – sabiedriskais darbs uz 150 stundām

2023. gada 25. maijā Austrumlatgales prokuratūras prokurore, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeidza kriminālprocesu pret kādu vīrieti, kurš apsūdzēts par trīs Latvijas valsts karogu noraušanu un zaimošanu.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis šā gada 20. maijā, būdams alkohola ietekmē, atradās Festivāla parka laukumā, Rēzeknē, kur piegāja pie instalācijas ar deviņiem Latvijas valsts karogiem un trīs no tiem norāva no masta un iemeta dīķī. Apsūdzētā vīrieša vaina minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā ir pilnībā pierādīta ar video ierakstiem, apskates protokolu un liecinieku liecībām.

Apsūdzētais pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Apsūdzētais ir izdarījis secinājumus un izvērtējis savas rīcības nepieļaujamību un sekas. Austrumlatgales prokuratūras prokurore, ņemot to vērā, ar priekšrakstu par sodu piemēroja viņam sabiedrisko darbu uz 150 stundām.

Prokurore uzskata, ka konkrētajā gadījumā sabiedriskais darbs ir atbilstošākais sods apsūdzētajam par viņa izdarīto noziedzīgo nodarījumu.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ