Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 24/02/2023

Par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju tiesa piemēro reālu brīvības atņemšanu

Attēls: Par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju tiesa piemēro reālu brīvības atņemšanu

2023. gada 23. februārī Rīgas pilsētas tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis par to, ka viņš neatļauti iegādājās, glabāja un realizēja narkotiskās vielas lielā apmērā, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņam reālu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un pieciem mēnešiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Lietā noskaidrots, ka apsūdzētais vīrietis neatļauti iegādājās, glabāja un šī gada 11. janvārī realizēja gandrīz 15 gramus narkotisko vielu maisījuma, kas satur metonitazēnu, tas ir, narkotisko vielu lielā apmērā, pēc kā tika aizturēts. Norādāms, ka metonitazēns ir ļoti spēcīga narkotiskā viela, kura pat nelielās devās var izraisīt letālas sekas.

Lai gan apsūdzētais savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā atzina, tomēr neizmantoja Kriminālprocesa likumā paredzētās tiesības uz sadarbību, kas var izpausties vienkāršāka procesa veida izvēlē, un prokurors 3. februārī lietu nosūtīja tiesai izskatīšanai vispārējā kārtībā.

Prokurors, apsūdzētais vai aizstāvis 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt vai noprotestēt 10 dienu laikā no tā pieejamības dienas.
Kā norāda Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors, minētā krimināllieta izskatīta raiti, bez vilcināšanās un saprātīgā termiņā rezultējusies ar pirmās instances tiesas notiesājošu spriedumu.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ