Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 01/02/2023

Par slepkavību pastiprinošos apstākļos – mūža ieslodzījums

Attēls: Par slepkavību pastiprinošos apstākļos – mūža ieslodzījums

2023. gada 31. janvārī Rīgas pilsētas tiesa, izskatot lietu, kurā pie kriminālatbildības saukts 74 gadus vecs vīrietis par savas 85 gadus vecās paziņas noslepkavošanu, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību,  nodurot viņu ar vairākiem naža dūrieniem, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu slepkavības pastiprinošos apstākļos izdarīšanā un piesprieda viņam mūža ieslodzījumu.

Apsūdzētais vīrietis pērnā gada 3. aprīlī, atrodoties kādas sievietes dzīvoklī, kopā ar viņu lietoja alkoholu, kad starp abiem paziņām izcēlās savstarpējs konflikts, kura laikā apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, dusmu vadīts, slepkavības nolūkā paņēma dzīvoklī esošo nazi un tīši sadūra sievieti vismaz ar divdesmit diviem dūrieniem dažādās ķermeņa daļās. Apsūdzētais savas darbības turpināja, kamēr iestājās sievietes nāve.

Rīgas Austrumu prokuratūras prokurors izteica viedokli piemērot apsūdzētajam mūža ieslodzījumu, kas ir Krimināllikumā paredzētais bargākais soda mērs, tāpēc ar tiesas piespriesto sodu prokurors ir apmierināts un neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Savukārt pārējās procesā iesaistītās personas, desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ