Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 21/04/2023

Par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos – mūža ieslodzījums

Attēls: Par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos – mūža ieslodzījums

Kā iepriekš prokuratūra informēja, pagājušā gada 4. oktobrī Rīgas rajona tiesa par savas paziņas noslepkavošanu, viņu nodurot ar vairākiem naža dūrieniem, apsūdzētajam vīrietim piemēroja mūža ieslodzījumu.

Par minēto tiesas spriedumu apsūdzētā aizstāvis Rīgas apgabaltiesā iesniedza apelācijas sūdzību.

Kā izriet no apsūdzības, 2022. gada kādā aprīļa naktī Jūrmalā apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, atriebības un naida vadīts par to, ka cietusī, ar kuru viņam iepriekš bija pastāvīgas intīmas attiecības, pret viņu bija sniegusi liecību kādā kriminālprocesā, uz kuras pamata viņš tika atzīts par vainīgu un sodīts, slepkavības nolūkā sagaidīja viņu uz ielas. Apsūdzētais ar līdzi paņemto nazi uzbruka cietušajai un sadūra viņu vismaz ar piecdesmit dūrieniem, kā rezultātā iestājās cietušās nāve.

Pierīgas prokuratūras prokurore izteica viedokli piemērot apsūdzētajam mūža ieslodzījumu, kas ir Krimināllikumā paredzētais bargākais soda mērs.

Š.g. 19. aprīlī  Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģija apelācijas kārtībā izskatīja apelācijas sūdzību par piespriesto sodu un nolēma atstāt negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu.

Minēto spriedumu vēl ir iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ