Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 24/10/2023

Tiesa skatīs krimināllietu par lielā apmērā un organizētā grupā izdarītu tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un uzglabāšanu

Attēls: Tiesa skatīs krimināllietu par lielā apmērā un organizētā grupā izdarītu tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un uzglabāšanu

Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā apsūdzētas trīs personas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un uzglabāšanu, kas izdarīts lielā apmērā un ko izdarījusi organizēta grupa.
Saskaņā ar pirmstiesas procesā iegūtajiem pierādījumiem un apsūdzībā norādīto apsūdzētās personas, mantkārīgu tieksmju vadītas, savstarpēji vienojās par tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām nelikumīgu pārvietošanu. Īstenojot organizētās grupas noziedzīgo nodomu, apsūdzētie ieguva “Winston”, “Prince”, “Marlboro” markas tabakas izstrādājumus bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kurus pārvietoja no pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotas vietas uz viņu rīcībā esošajām telpām Salaspils novadā, kur minētos tabakas izstrādājumus arī uzglabāja.
Kopumā apsūdzētie nelikumīgi pārvietoja un glabāja 2 469 600 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, kas saskaņā  ar  likumu ir atzīstams par lielu apmēru.


Ar veiktajām noziedzīgajām darbībām apsūdzētie radīja valstij mantisko kaitējumu 379 189,46 eiro.


Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.


Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ