Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Rīgas tiesas apgabals

Publicēts 07/02/2023

Tiesai nosūtīta krimināllieta par uzbrukumu pašvaldības policistiem viņu dienesta pienākumu veikšanas laikā

Attēls: Tiesai nosūtīta krimināllieta par uzbrukumu pašvaldības policistiem viņu dienesta pienākumu veikšanas laikā

2023. gada 1. februārī Pierīgas prokuratūras prokurors paātrinātā procesa kārtībā tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par uzbrukumu pašvaldības policistiem brīdī, kad viņi pildīja savus dienesta pienākumus.

Saskaņā ar apsūdzību šā gada 19. janvārī Salaspils novada pašvaldības policijas inspektori, pildot savus dienesta pienākumus, ieradās adresē, no kuras saņēma izsaukumu par ģimenes konfliktu un Valsts policijas pieņemtā lēmuma par nošķiršanu nepildīšanu. Apsūdzētais vīrietis, apzinoties, ka, atrodoties mājoklī, pārkāpj minēto policijas lēmumu, nolēma uzbrukt pašvaldības policijas amatpersonām. Apsūdzētais satvēra gāzes ieroci ar tā aptverē esošajām piecām patronām, pielādēja to, atvelkot aizslēgu uz aizmuguri, un pavērsa pret vienu no pašvaldības policijas inspektoriem. Apsūdzētais nevarēja izdarīt šāvienu, jo, pielādējot ieroci, tā aizslēgs palika galējā aizmugurējā stāvoklī. Turpinot tēmēt ar gāzes ieroci pašvaldības policijas inspektora virzienā, apsūdzētais pieprasīja pārējām pašvaldības policijas amatpersonām nolaist ieročus, pēc kā norādīja pašvaldības policijas inspektorei, ka pie viņas kājām ir spridzeklis. Pēc vairākkārtējiem policistu aicinājumiem nomest ieroci, apzinoties, ka gāzes ierocis nav derīgs šaušanai, apsūdzētais nolika to zemē.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai, kur pirmā tiesas sēde paredzēta 8. februārī.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ