Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Zemgales tiesas apgabals

Publicēts 31/01/2023

Par traktortehnikas ierīču zādzību 171 280 eiro apmērā tiesās divus vīriešus

Attēls: Par traktortehnikas ierīču zādzību 171 280 eiro apmērā tiesās divus vīriešus

2023. gada 24. janvārī Rietumzemgales prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukti divi vīrieši par personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās izdarītu traktortehnikas dažādu globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS), navigācijas un traktora vadības ierīču zādzību lielā apmērā. Abi vīrieši jau agrāk ir sodīti, turklāt viens no viņiem šobrīd atrodas apcietinājumā kāda cita kriminālprocesa ietvaros.

Saskaņā ar apsūdzību abi vīrieši kopā ar izmeklēšanas laikā nenoskaidrotu personu laika periodā no 2020. gada 7. maija līdz 22. maijam izdarīja kopumā astoņas zādzības no dažādām zemnieku saimniecībām un sabiedrībām ar ierobežotu atbildību Jelgavas, Tukuma, Dobeles, Iecavas un Ķekavas novadā. Apsūdzētie nozaga dažādas vērtīgas traktortehnikas un kombaina vadības ierīces, kā, piemēram, dažādus traktora vadības monitorus, navigācijas monitorus un citas mantas par kopējo summu vairāk nekā 171 280 eiro.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai (Jelgavā).

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ