Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Zemgales tiesas apgabals

Publicēts 09/01/2023

Tiesās vīrieti, kurš tiek apsūdzēts seksuāla rakstura darbību izdarīšanā ar saviem mazgadīgajiem bērniem

Attēls: Tiesās vīrieti, kurš tiek apsūdzēts seksuāla rakstura darbību izdarīšanā ar saviem mazgadīgajiem bērniem

Rietumzemgales prokuratūras prokurore pagājušā gada izskaņā tiesai nodeva krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par to, ka izdarīja seksuāla rakstura darbības nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušo ķermeni, ko izdarīja ar saviem diviem bērniem, kuri nav sasnieguši sešpadsmit gadu vecumu, izmantojot viņu bezpalīdzības stāvokli, uzticību un autoritāti, kā arī netiklībā paveda trešo savu bērnu, kurš arī nav sasniedzis sešpadsmit gadu vecumu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais 2022. gada pirmajos mēnešos, izmantojot to, ka atradās divatā ar kādu no saviem mazgadīgajiem bērniem un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, kā arī izmantojot savu autoritāti un cietušo uzticēšanos viņam kā tēvam, pret viņu gribu veica seksuāla rakstura darbības. Apsūdzētais bērniem draudēja, ka, ja viņi nepiekritīs viņa prasībām, tad viņš izplatīs fotogrāfijas, kurās bērni redzami apakšbiksēs, vai arī uzrīdīs virsū suni. Apsūdzētais ar telefonu filmēja savas veiktās seksuāla rakstura darbības ar bērniem un uzfilmētos video glabāja telefonā.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušo dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

Apsūdzētais savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ