Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/04/2024

Par cilvēka nonāvēšanu – brīvības atņemšana uz 12 gadiem

Attēls: Par cilvēka nonāvēšanu – brīvības atņemšana uz 12 gadiem

2024. gada 2. aprīlī Kurzemes rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību), pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru piemēroja viņam brīvības atņemšanu uz 12 gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Apsūdzētais 22 gadus vecais vīrietis pērnā gada 1. janvāra naktī, atrodoties pie kādas daudzīvokļu mājas Ventspilī, savstarpēja konflikta laikā ar kādu vīrieti, kuru viņš nepazina, pēkšņu dusmu vadīts pret viņu, slepkavības nolūkā tīši ar nazi sadūra viņu. Apsūdzētais cietušajam vienu reizi iedūra krūšu kurvja rajonā un vienu reizi vēdera rajonā. Apsūdzētā minēto darbību rezultātā cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas ir tiešā cēloņsakarībā ar viņa nāves iestāšanos.

Ar tiesas piespriesto sodu prokurore ir apmierināta un neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Savukārt  pārējās procesā iesaistītās personas desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ