Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 12/03/2024

Par slepkavību un pēc tās izdarītu līķa apgānīšanu, nometot līķi no devītā stāva, notiesā ar brīvības atņemšanu uz 16 gadiem un apcietina tiesas zālē

Attēls: Par slepkavību un pēc tās izdarītu līķa apgānīšanu, nometot līķi no devītā stāva, notiesā ar brīvības atņemšanu uz 16 gadiem un apcietina tiesas zālē

Kurzemes apgabaltiesa, izskatot lietu apelācijas kārtībā, kurā pie kriminālatbildības saukts vīrietis par savas paziņas noslepkavošanu, viņu nodurot, un pēc tam izdarītu līķa apgānīšanu, un izvērtējot apsūdzētā un viņa aizstāvja apelācijas sūdzību, atzina apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un sodīja viņu ar brīvības atņemšanu uz 16 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz trīs gadiem, pēc kā apsūdzētais tiesas zālē tika apcietināts.

Apsūdzētais vīrietis 2020. gada 5. oktobrī savā dzīvoklī Rīgā kopā ar savu paziņu lietoja alkoholu, kad starp abiem izcēlās konflikts. Būdams alkohola ietekmē, apsūdzētais konflikta laikā, slepkavības nolūkā tīši iedūra savam paziņam ar asu priekšmetu vairākās ķermeņa daļās, nodarot viņam smagus miesas bojājumus, pēc kā iestājās vīrieša nāve. Apsūdzētais līķi turēja uz dzīvokļa balkona daudzdzīvokļu mājas devītajā stāvā. Četras dienas pēc slepkavības izdarīšanas viņš pūstošo līķi nometa no balkona, tādējādi to apgānīja.

Minētais nolēmums vēl nav stājies spēkā, to ir iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ