Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 08/03/2024

Prokuratūra aicina pieteikties Ēnu dienas vakancēm skolēnus no visas Latvijas

Attēls: Prokuratūra aicina pieteikties Ēnu dienas vakancēm skolēnus no visas Latvijas

2024. gada 4. aprīlī skolēniem būs iespēja piedalīties Junior Achievement Latvija organizētajā Ēnu dienā. Prokuratūra arī šogad uzņems skolēnus visā Latvijā un ir reģistrējusi 22 vakances, uz kurām varēs pieteikties 91 jaunietis.

“Vai es varētu kļūt par prokuroru? Kādas rakstura īpašības man ir nepieciešamas, lai strādātu šajā nozarē? Kāda izglītība man nepieciešama? Kādi ir galvenie izaicinājumi prokurora ikdienā? Ja Tev aktuāli šie jautājumi, tad Ēnu diena ir lieliska iespēja gūt atbildes uz daudziem citiem jautājumiem. Varbūt pēc gadiem mēs būsim kolēģi prokuratūrā! Atnāc un uzzini – kā norit darbs pie mums, cik spraiga ir ikdiena un cik liela atbildība!” aicina Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta virsprokurors Aivars Ostapko.

Iespēja ēnot prokurorus Ēnu dienas dalībniekiem būs ne tikai galvaspilsētā. Atsaucīgas šogad bijušas prokuratūras struktūrvienības reģionos. Ēnotāji prokuratūras vakancēm varēs pieteikties Liepājā, Talsos, Saldū, Rēzeknē, Ludzā, Balvos, Daugavpilī, Valkā, Limbažos, Cēsīs, Jelgavā, Jēkabpilī, Ogrē, un Jūrmalā. Rīgā Ēnotājus 4. aprīlī gaidīs virsprokurori un prokurori Rīgas Austrumu prokuratūrā, Rīgas Ziemeļu prokuratūrā, Rīgas Pārdaugavas prokuratūrā, Pierīgas prokuratūrā, Nodokļu un muitas lietu prokuratūrā.

10 jauniešus Ēnu dienā prokuratūras darbinieki uzņems Kalpaka bulvārī 6, Rīgā. Jauniešiem būs iespēja tikties ar vairākiem profesionāļiem dažādās struktūrvienībās, lai izprastu plašo jautājumu loku, ar ko ikdienā saskaras prokurori. Ēnotāji tiksies ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu, dosies ekskursijā pa vēsturisko ēku, iesaistīsies interesantās un izglītojošās sarunās ar virsprokuroriem un prokuroriem, kā arī prokuratūras darbiniekiem.

Divus vakances izsludinātas arī Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nodaļā, kur skolēniem būs iespēja izprast prokuratūras IT profesionāļu ikdienas izaicinājumus.

Vakancēm jaunieši sāk pieteikties 2024. gada 1. martā. Pieteikšanās norisināsies trīs kārtās. Pēc katras kārtas Ēnu devēji izvērtēs pieteikumus, tos apstiprinot vai noraidot. Pēdējā diena, kad vēl būs iespējams tikt pie kārotās iespējas ēnot kādas profesijas pārstāvi, būs 25. marts, kas nodēvēta par Garantēto pieteikšanos. Šajā dienā Ēnotāji, kam nav izdevies atrast sev piemērotu vakanci, var pieteikties uz kādu no vēl neaizpildītajām vakancēm, ko Ēnu devējs ir norādījis. Šos pieteikumus Ēnu devējs noraidīt nevar.

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.–12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Atpakaļ