Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 09/02/2024

Prokuratūra: KNAB lēmums par atteikumu uzsākt kriminālprocesu ir likumīgs un pamatots

Attēls: Prokuratūra: KNAB lēmums par atteikumu uzsākt kriminālprocesu ir likumīgs un pamatots

Prokuratūrā noslēgusies pārbaude par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2023. gada 29. decembra lēmumu atteikt uzsākt kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) darbībā, veicot asfaltbetona seguma remonta darbus. Veicot pārbaudi par KNAB pieņemtā lēmuma likumību, iesaistīto personu darbībās nekonstatējot noziedzīgu nodarījumu sastāvus, tika konstatēts, ka tas ir pieņemts likumīgi un pamatoti. Pārbaudes veikšanas gaitā tika iesaistīti vairāku prokuratūras struktūrvienību, tostarp Rīgas tiesas apgabala prokuratūras un Ģenerālprokuratūras, prokurori.

Materiāls par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrā tika saņemts plānotas pārbaudes ietvaros par KNAB pieņemtajiem lēmumiem par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu. Šādas pārbaudes tiek veiktas arī par citu izmeklēšanas iestāžu pieņemtajiem lēmumiem par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu.

Lūgumu pārvērtēt konkrēto lēmumu prokuratūra saņēma arī no Sabiedrības par atklātību "Delna" un viena individuāla Rīgas domes deputāta.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Administratīvā direktora dienesta
Komunikācijas un sabiedrisko attiecību
nodaļas vadītāja
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ